Speciálok

 

A "Speciálok" névre keresztelt sorozatunk nagy győzelmekről, Bajnonok Ligája diadalokról, s egyes korszakok kiemelkedő csapatairól számol be. Rövidesen a látogatóink véleményét is figyelembe véve számos új írással bővítjük a sorozatot.

Plattkó - A "szőke magyar medve"

Plattkó Ferenc, vagy ahogy Katalóniában ismert Francisco Platko Kopiletz, kapusként és vezetőedzőként is szolgálta a Blau-grana együttesét. Tagja volt az első országos bajnokságot nyert csapatnak, majd - két alkalommal is - a Barça padján is ült. Erről az időszakról szól az alábbi írás.

Módosítás: (2017. szeptember 20. szerda, 14:09)

 

A Barça címerének története

Az alábbiakban az FC Barcelona hivatalos címerének történetét szeretnénk bemutatni. Elindulva a kezdetektől, s végighaladva a különböző korszakokon, szeretnénk bemutatni a változásokat. Hogy nézett ki a Klub első címere? Milyen hatással volt rá a diktatúra? S hogyan néz ki ma?

Módosítás: (2017. szeptember 06. szerda, 18:56)

 

Josep Seguer - 1260 perc a Barça padján

Van egy mondás a futballban, miszerint a kiváló labdarúgók nem mindig válnak kiemelkedő trénerré. Ennek egyik ékes példája Josep Seguer is, aki 14 éven át szolgálta a Klubot játékosként, de edzőként túl "forrónak" bizonyult számára annak kispadja. Erről az 1260 percről szól az alábbi írás.

Módosítás: (2017. szeptember 06. szerda, 18:38)

 

Josep Gonzalvo II - egy socio a kispadon

Ha leírjuk e nevet: Josep Gonzalvo II, a legtöbb Barça-drukkernek nem mond semmit. Pedig egy nagy család egyik emblematikus alakja, aki játékosként és edzőként is szolgálta a Blaugranát. A Gonzalvo-fivérek pedig közel két évtizeden át határozták meg a Barça életét. A középső fiúról szól az alábbi történet.

Módosítás: (2017. szeptember 04. hétfő, 18:13)

 

Laporta: "Messivel minden lehetséges"

Az alábbi interjú 2017. augusztus 7-én készült az FC Barcelona korábbi elnökével. Ebben beszél a 2010-17 közötti elnökök tevékenységéről, az Ő elnökségéről, az utánpótlás fontosságáról, Xaviról, Messiről, a Klub hagyományairól, jövőképéről. Laporta megosztó személyiség, de egy biztos: mindig a Csapat volt az első számára!

Módosítás: (2017. augusztus 09. szerda, 13:56)

 
További cikkeink...