Egyéni Díjazottak

A Blaugrana történelme során számos játékosa részesült egyéni elismerésben kiemelkedő teljesítményéért, így kötelezőnek éreztük, hogy minden egyes díjazottról néhány szóban megemlékezzünk.

Aranylabdás játékosok és "Fifa - Év Játékosai"

Az előző két részben a Blaugrana azon díjazottjairól emlékeztünk meg, akiket a spanyol labdarúgás ajándékozott meg díjakkal, egyéni elismerésekkel. Ebben a cikkben pedig az európai és nemzetközi futballélet által adományozott egyéni elismerésekkel díjazott futballistáit vesszük sorra. Ne lepődjön meg a Kedves Szurkoló – Olvasó, ha a Pichichi-díjasok és e között több ponton átfedést vél felfedezni.

 

 

Módosítás: (2017. május 30. kedd, 13:15)

 

Pichichi-díjasok (La Liga gólkirályok)

Amióta futball létezik, a meccseket gólra játsszák. A gólok első számú felelősei a csatárok. Rájuk szegeződik minden szurkoló szempárja. Játékukat góljaik alapján ítélik meg, más nem számít. A csatár, ha nem termeli a gólokat, csak kritikára számíthat. Ez a foci rendje. Szerencsére a Barça történelme tele van híres, eredményes és gólérzékeny támadók sokaságával. Közülük azonban nem mindegyik jutott el a Pichichi – díjig. Az alábbi írás azokról a játékosokról szól, akik gránátvörös-kékben lőtt góljaik miatt kiérdemelték az elismerést. Helyezzük magunkat kényelembe, és járjuk végig a gólkirályok történetét.

Módosítás: (2017. július 19. szerda, 17:09)

 

Zamora-díjas kapusokAz FC Barcelona több mint száz éves történelme alatt rengeteg nagy játékos szerepelt a klubnál, akik közül néhányan a legjobbak közül is kiemelkedtek. A következő sorozatban azon játékosokat gyűjtöttük össze, akik egyéni elismerésben is részesültek pályafutásuk során.

Módosítás: (2017. augusztus 18. péntek, 14:52)