Nagy Riválisok

Mint minden nagyobb klub esetében, úgy a Blaugranának is vannak ősi riválisai. A megvívott párharcok komoly múltra tekintenek vissza, óriási küzdelmek, emlékezetes összecsapások. Ismerd meg jobban az FC Barcelona legnagyobb ellenfeleit!

RCD Espanyol

Az RCD Espanyol Barcelona másik katalán egyesülete, a két csapat összecsapását nevezik "katalán derbinek" is. Ugyanakkor, sokan vannak, akik az Espanyolt sokkal inkább tartják spanyol klubnak, mintsem katalánnak. Ezt jelzi a címerben található korona is: katalán klub, királyi identitással. A klubot 1900-ban alapították, 1912-től viseli ezt a nevet - ekkor került a címerre a korona is.

Módosítás: (2017. február 21. kedd, 16:04)

 

Athletic Bilbao

A spanyol labdarúgás bővelkedik nagy múltú, sikeres, tiszteletre méltó klubokban. Írásunk „főhőse” a baszk Athletic Bilbao együttese is mindenképp ilyen. A „hőskortól” kezdve meghatározó és sikeres együttes. Így a Barça – Bilbao összecsapások változatos és izgalmakban bővelkedő múltra tekinthetnek vissza. A két csapat összecsapásai mindig is remek küzdelmet hoztak.

Módosítás: (2017. február 28. kedd, 22:18)

 

Real Madrid

Évente két napon megáll az élet mintegy három óra erejéig, s a világon több százmillió ember egy eseményre figyel. A futballvilág legnagyobb érdeklődéssel várt csatája több, mint százéves múltra tekint vissza. Nehéz szavakba önteni, hogy mit is jelképez ez a párharc, mivel az El Clásico nem csupán két futballklub történelmi rivalizálását fedi le. "Elnyomottak" és "elnyomók" harca ez a pályán.

Módosítás: (2017. február 21. kedd, 16:09)