Egy szurkoló Szemével

A varázslatos Güell park, majd fájó búcsú

Az utazás befejező szakaszában megtekintettük a Güell Parkot, amelyet a város "tüdejének" tartanak, ahol több hektáron a buja növényzet és Gaudí alkotói nagysága az úr. Ezután gyertek velem, hűtsük le magunkat a Földközi-tenger lágy habjaiban, hatalmas hullámiban, és sós vízében. Élvezzük a tengert a Platja de Bogatell-en. Majd menjünk fel együtt a Montjuic-hegyre, sétáljunk a stadion területén, ahol az 1992-es olimpia sztárjai is jártak. Gyönyörködjünk a La Font Mágica nappali monumentalitásában, s búcsúzásképpen üljünk fel újra a Nou Camp lelátójára, s tekintsük meg a Bilbao elleni szuperkupa-döntő visszavágóját. Remélem, mindenki élvezte az utazást. Én nagyon.

Módosítás: (2010. október 17. vasárnap, 14:32)

 

Egy nagy álom alakot ölt

Utazásom második részében az Olvasó megismerheti a Plaça Catalunya, a Rambla, a Rambla de Mar nappal is nyüzsgő életét, a hatalmas embertömeg hullámzását. Ezt követően elkalauzollak Benneteket a Gamper Kupára, a járékosok ünnepélyes bemutatására, a stadion hangulatába. Kövessetek barangolásomon, amit a Gótikus Negyedben teszek, ahol végigsétálok a szűk sikátorokon, megtekintem a Santa Eulalia-katedrálist, a középkori városmagot. Végül éljétek át velem együtt a Mágikus szökőkút csodálatos vízi játékát..

Módosítás: (2010. október 17. vasárnap, 14:27)

 

Az Isis-szentélytől a Barça szentélyig

Vannak dolgok a Földön, melyekért érdemes élni. Vannak helyek, amiket látni kell, mielőtt elmúlnánk. Vannak szegletei a Földnek, melyekre, ha rácsodálkozunk, eláll a lélegzetünk. Barcelona ilyen. Főleg, ha az ember még szereti is a futballt. Pláne, ha egyben megveszekedett Barça – drukker is. Mint ahogy én is ilyen vagyok. Mióta az eszemet tudom, és láttam ŐKET focizni, a Blaugrana életem szerves része.
A továbbiakban elmesélném életem egyik legszebb 10 napjának történetét. Helyezzük magunkat kényelembe, és éljük át közösen a csodát, amiben nekem is részem volt kilenc Barcelona – szurkoló társam kíséretében.

Módosítás: (2010. október 17. vasárnap, 14:27)