Év-tizedesek

Újabb sorozattal kedveskedünk Olvasóinknak, "Év-tizedesek" címmel. Célunk feleleveníteni néhány remek futballistát, kik a maguk idején meghatározó játékosai voltak a Blaugranának, azonban egyértelműen legendás játékosnak nem nevezhetjük őket. Az első epizódban terítéken az 1920-as évek. Nézzük, Samitier, Alcántara és Plattkó "árnyékában" mely játékosok voltak a Barça tartóoszlopai.

A 2010-es évtized kiemelkedő játékosai

 

A 2010-es évek a Csapat számára újabb sikereket hoztak: bajnoki címek, BL-sikerek, nemzetközi kupagyőzelmek. Megannyi kiváló játékos, nagy edző, meghatározó személyiség alkotta a csapatot. Alig akadt olyan hónap, amikor nem láthattunk egy-egy kiemelkedő teljesítményt, emlékezetes mérkőzést, felülmúlhatatlannak tűnő produkciót. S mindehhez az ún. kiegészítő emberek, a "vízhordók" is aktívan hozzájárultak, nélkülük nem lehettünk volna ekkor sem ennyire sikeresek és eredményesek. Róluk szól az alábbi kis gyűjtemény.

Módosítás: (2017. május 15. hétfő, 14:51)

 

A 2000-es évtized legjobbjai - II.

 

A XXI. század első évtizede meglehetősen felemásra sikeredett: gyenge kezdés után következett egy csúcsra járatott 3-4 esztendő, majd megint egy kisebb hullámvölgyet kellett megélniük a Szurkolóknak, hogy a vége újfent káprázatos legyen. Ez az évtized a La Masía "termékeinek" a beéréséről is szólt, amikor a Csapat gerincét a saját nevelésű futballisták határozták meg. Sikerek, trófeák, győzelmek  uralták az évtizedet, azonban voltak mélypontok is, amelyeket azonban sikerült túlélni, és a Csapat javára fordítani. Ennek az évtizednek is voltak fontos "mellékszereplői" - róluk szól eme írás.

Módosítás: (2017. június 13. kedd, 14:21)

 

A 2000-es évtized legjobbjai - I.

 

 

A 2000-es évtized első felében a sikerek elkerülték a csapatot, edzőváltások egymásután, játékosok jöttek s mentek. Az állandóság hiánya maga után vonta az eredménytelenséget. Ezzel együtt is jó pár meghatározó, kiemelkedő képességű játékosa rúgta a "bőrt" ekkor is a Csapatban. Nem rajtuk múlott, hogy a sikerek elmaradtak. Cocu, a de Boer-fivérek, Reiziger - főleg hollandok, akik van Gaal kérésére érkeztek, majd töltöttek el itt éveket.

 

Módosítás: (2017. augusztus 29. kedd, 13:47)

 

Az 1990-es évtized kiemelkedő Barça-játékosai

Az 1990-es évek a Blaugrana történelmének egyik hőskorát jelentették: ebben az évtizedben a katalánok hat bajnoki címet, két Spanyol Kupa-győzelmet, BEK-győzelmet, KEK-elsőséget, és sok egyéni elismerést szereztek. A Dream Team korszaka ez, amit aztán Bobby Robson és van Gaal első edzői időszaka során követett. Ennek a sikernek voltak zseniálisan kiemelkedő „kovácsai”, mint Koeman, Sztoicskov vagy éppen Rivaldo, és voltak olyanok, akik ugyan kevesebbet szerepeltek a nagy nyilvánosság előtt, de nélkülük nem születtek volna meg ezek az eredmények. Róluk szól az alábbi összeállítás.

 

 

Módosítás: (2017. július 14. péntek, 16:07)

 

Az 1980-as évek Barcelonájának kiemelkedő játékosai

Az 1980-as években az FC Barcelonának voltak zseniális, kiemelkedő tudású játékosai, akikről a Hírességek Csarnokában külön megemlékezünk. S voltak olyan futballistái, akik ugyan nem álltak a "rivaldafény" közepén, mégis játékukkal, emberségükkel, becsületükkel öregbítették a Klub hírnevét, és nélkülük nem érhetett volna el sikert a Blaugrana. Az ő pályafutásukról olvashattok az alábbi történelmi írásban, amihez jó szórakozást kívánok!

 

 

 

 

Módosítás: (2017. június 12. hétfő, 21:31)

 
További cikkeink...